21.2.06

Kassering

Kassering er ei hjartesak for denne bloggen - og det er det tydelegvis for Troms fylkesbibliotek òg! Der finn du ein særs bra artikkel om kvifor og korleis kassere! Hurra for Aud!

7 kommentarer:

Mari sa...

Jeg roper hurra for denne jeg også. Men jeg lider vel av det samme som mange andre bibliotekarer: Det gjør litt vondt. Og jeg vil så gjerne at gresserne skal få sitt. Jeg er ikke den som ivrer for at bare pene, nye bøker skal være det man møter - hva med skattejakten? Hva med dem som vil se noe annet enn det som er i bokhandelen til enhver tid? Men når det er sagt, så jo, enig: Det kasseres for lite i de fleste bibliotek. Jeg er bare ikke den beste på jobben, nostalgisk og bibliofil som jeg er!

Anita Steigre sa...

Vårt "problem", Mari, er at vi har så innmarig god magasinplass...

Vidar sa...

De får berre lage eit American Corner ;-)

Anonym sa...

Takk for nyttig lenke. Jeg møte gang på gang for gamle fagbøker i hyllene her på biblioteket. Vi er snart igang med ryddingen - og det skal kasseres!
Skjønnlitteraturen er det litt annerledes med - så kanskje skal vi benytte oss av "eit American Corner", eller et "de glemtes bøker kirkegård" som i Vindens skygge.

Mari sa...

Jeg vil gjerne lage et Mari's corner av alle bøkene det sliter meg sånn i mitt personlige hjerte at mitt profesjonelle jeg innser at vi bør kassere... Jeg sier jo at bibliotekar ikke er et yrke, men en legning - men jeg tror ikke kassering er en del av den legningen? Eller kanskje jeg bare er litt bi... Bibibliotekar!

Anita Steigre sa...

Jeg ble svært forvirret da det dukket opp en Anita til her. Men velkommen skal du være! Har derfor forsøkt å endre min profil, så det skal være lettere å skille ut blant alle Anitaer ;-)

Anonym sa...

hvorfor ikke:)