11.5.05

Småfuglene

Jeg har alltid sagt at jeg ville bli stolt som en hane hvis min litt klønete katt noengang skulle komme hjem med jaktbytte. Men med en redd, ikke helt død snøspurv i stua... Jeg ble nok litt lei meg i stedet. Også måtte jeg drepe den. Hm. Men det var litt imponerende, da, Garbo... Bare ikke ta dem med hjem heretter!

11 kommentarer:

Anita Steigre sa...

Og så må du atpåtil stryke katten over hodet og si "flink pus, som tar med mat hjem til mamma og vil bidra til husholdningen, flink pus". Og snetittingene som er så søte! Men, flink pus. Flink pus.

Anita Steigre sa...

Og så er jeg egentlig litt imponert over at du klarte å drepe den. Det er en av de fine tingene man lærer på jegerprøven... må man så må man (ihvertfall ikke stikke hodet i sanda og late som om det går over av seg selv, for DET er seigpining av det stakkars dyret.) Du er flink, Mari!

Anita Steigre sa...

"Katter er effektive jegere og holdes av den grunn som nyttedyr på gårdsbruk og i stallanlegg. Også i byområder regnes kattenes beskatning av smågnagere som gunstig. Det uttrykkes imidlertid bekymring for konsekvensene av store kattebestander for småfuglene. I USA regnes katter som en betydelig dødsårsak for fugler som har tilhold i parker og boligområder, og katter kan i spesielle tilfelle utgjøre en direkte trussel mot lokale fuglepopulasjoner."

St.meld. nr. 12 (2002-2003)

Men nå må jeg visst gjøre noe, har masse å finne på i fritida mi, jeg.

Anonym sa...

Hehe. «Betydelig dødsårsak». Det skal jeg fortelle til Snella. Da blir hun like stolt som matfar...

Hennes gjeveste fangst er en tretåspett, visstnok sjelden på disse kanter. Bare vi vet hvorfor.

Anonym sa...

Hei Snella! Du så tøff ut- tretåspett skal være mitt neste bytte!

Anonym sa...

Nam nam -- tretåspett er godt!

Hvordan smaker snøspurv?

Anonym sa...

Smaker? Jeg trodde poenget bare var å kaste den rundt i lufta og deise den i bakken og slepe rundt på den så lenge den beveget seg. Lengst mulig, altså.

Anonym sa...

Joda, det er jo størsteparten av moroa det, selvsagt, men ikke noe er som en liten matbit når man har stått på og lekt en stund.

Anonym sa...

Nå har jeg også prøvd sånn Flickr, her kan du se meg. Jeg har penere øyne i virkeligheten, da, selvsagt.

Anita Steigre sa...

Dette begynner å ligne arrangert ekteskap. Plutselig blir noen fraktet på "ferie" og så er det en skokk med unger og ansvar og greier.... pass på!

Og - Katten har selvfølgelig samtykket i å bli eksponert på denne måten, ikke sant?

Når det er sagt: Flotte bilder! (Og pene katter, sjølsagt)

Anonym sa...

Såklart kattene er pene. Men Garbo er ei jente, non?

Da må de i tilfelle helt til Danmark for å få unger, selv om partnerskapet er registrert, uansett hva de foresatte måtte mene...