7.12.05

Byen som ville være by

Det som opptar bibliotekarene i sivil i Hammerfest for tida, er en ny reguleringsplan for den gamle Findustomta. Findusanlegget lå velplassert på kaia i Hammerfest, og etter at det ble revet har det vært en fryd å spasere langs havet. Når man ser bort fra det stygge plankegjerdet og parkeringsplassene som erstattet den, da. Men nå nærmer de store gutta i byen seg byggestart på nye prosjekter: Høyhus skal skrike mot hav og himmel, og bade gatene bak i et evig mørke. Vi gjør vårt beste for å mobilisere til motstand, og i natt har en medsammensvoren laget dette nettstedet: Høyhus på Findustomta?

4 kommentarer:

Anita Steigre sa...

Og det har blitt en flott side! Underskriftskampanje er også lagt ut. Skriv ut og skriv under.

Anita Steigre sa...

Og nå melder Halvor at Tv Nord og Finnmark Dagblad kommer på møtet i kveld. I god glamourstil: finn frem leppestift og kampånd!

Anonym sa...

Det er bra at det er noen plasser i nord som har et slikt stirdstema også. Slik at ikke alt handler om ting som legges ned, fraflytting osv. De eneste andre plassene med lignende gledelige ting i nord er Bodø og Tromsø. Tror nok ungdommen liker høyhus, mens det er mest gamlinger som starter underskriftskampanjer imot det (slik som her i Bodø)

John

Mari sa...

Ja, det bygges i Hammerfest. Men nettopp nå som vi har oppgangstider, skulle det ikke være noen grunn til ikke å tenke på utseendet. Klondyketilstandene gir folk dollartegn i øynene. Er det forresten noen direkte sammenheng mellom nedgang i bruk av kulturtilbud, og økonomiske oppgangstider?