3.6.05

Extreme Makeover

ukassert
Inspirert av motepolitiet på hotelltv-en, og et aldri så lite glass vin, raidet vi hyllene på Loppa bibliotek. Her finnes før-og-etter-bilder hvis vi har fått til finessene: Kjør bildeshow (ha litt tålmodighet, da...)!

8 kommentarer:

Vidar sa...

wow - ein slik runde kunne eg òg trengt!! eller biblioteket då...

Anita Steigre sa...

Før du aner det har du to bananer i pysjamas som julerydder på hyllene. Bø!

Vidar sa...

Nu vart æ skræmt ja!

Vidar sa...

Vi har forresten byrja å skrive ut lister over bøker som ikkje er lånte ut siste fem år. Milde Moses, lista vart lang...

Men eg ser at eit sterkt element av skjøn må inn. Eller for å stille eit spørsmål: Dersom ei bok ikkje er lånt ut på 5 år - kva må til for at ho framleis skal få stå i biblioteket? Korleis vurdere kva bøker som no kanskje blir lånt ut dersom det blir tynnare i rekkjene???

At eg stod på den eksamenen er ei gåte... :-D

Anita Steigre sa...

Et eksempel (for å gjøre det vanskeligere): Bøkene til Gro Dahle ble omtrent ikke lånt ut på veldig, veldig mange år. Helt til å slo igjennom. Da var det veldig fint at biblioteket ikke hadde kassert hennes gamle bøker. Og Hanne Ørstavik?

Og vi kan jo ikke vite hvem som skal slå igjennom sånn plutselig og bli populær.. og så viser det seg at vi har kasta noen perler. Vel, vel.. så lenge det er for svin.

Jeg er ikke av den oppfatning at vi skal ta vare på bøker "sånn i tilfelle".

Må tenke litt mer på spørsmålet ditt....

Vidar sa...

Det er jo gjerne slik at dersom ein forfattar slær gjennom litt seinare, så kjem bøkene i nye opplag. Så det er kanskje ikkje noko stort problem med "late bloomers"?

Anita Steigre sa...

Godt poeng! Det er notert. Og det er bare å kaste.

Men hvorfor la noen være igjen? Jeg husker Mari og jeg lot noen være igjen som vi tenke "disse har de bare ikke sett innimellom all granitolen" (a typen: Norwegian wood m.fl) og Umberto Eco fikk stå (noen ihvertfall), og Bjørnson, og Bjørneboe... Det er vel flere som har forsøkt å utarbeide en kanon, og vi kunne trengt en som tok for seg norske forfattere (+ noen sentrale utenlandske) Finnes det? Vet det kom en kanon for noen år siden...

Anita Steigre sa...

Det var denne jeg tenkte på:
Vestens litterære kanon

Den er amerikansk og ble vel også kritisert for akkurat det i sin tid. Gammel begynner den å bli også.