26.10.05

Til lukke, Finnmark!

I utgangspunktet er dette kan hende ikkje ei Bibliotekar i sivil-melding. Likevel: som bibliotekarar som elskarar av det frie ordet, mangfald osb. er det likevel på sin plass å ønskje NRK Troms og Finnmark til lukke. Dei har nemleg fått ein nynorskbrukande journalist som vikar i haust! Ikkje nok med det, ho er nordlending òg. Kan det bli betre? I grunnen ikkje...

5 kommentarer:

Anita Steigre sa...

Mangfold er vi for! Og om hun kan bidra til å gjøre finnmarkinger /bokmålsfolk generelt mindre redde for nynorsken, er det enda bedre.

"Æsj, den er på nynorsk, jeg liker ikke nynorsk." (Ofte hørt blant foreldre mens barna hører det.. sukk)

"Skammarens dotter" er ellers en ypperlig bok for nynorskhatere, den er så spennende at man bare må lese den!

Ole David Østli sa...

Jeg har en drøm. Noe jeg har hatt lyst til å gjøre lenge. Jeg har lyst å bli nynorskmann! Jeg innbiller meg at jeg ville bli et klokere og vennligere menneske av det. Hvordan blir man nynordmann?

Anita Steigre sa...

Og se her:
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_sogn_og_fjordane/5209159.html

En nyhetssak på nynorsk. Jeg skvatt, da jeg så "kjøtdeigen" i overskrifta. Det sier jo litt om at vi ikke er vant til å se nynorsk i nyhetsbildet.

Vidar sa...

Vel - eg vart nynorskmann som 16-åring. Om eg vart klokare og venlegare av det skal vera usagt, men det hjelpte definitivt på engasjementet!

Korleis du gjer det? Eg gjorde det ved rett og slett å bestemme meg - frå fyrste skuledag skulle eg skrive alle notat m.m. på nynorsk. Når eg no ser notata 15 år etter ser det sjølvsagt heilt jævlig ut, men her er tabbekvota stor i starten! Så får ein passe på å lesa nynorsk så ofte ein kan - og kanskje ta Språkrådet sitt nynorskkurs? Det finn du her!

Anita Steigre sa...

Olaug Nilssen anbefales for å få inn nynorsken!