10.4.07

2.0, 2.0, 2.0...

Ja, ja - så har man endelig fått litt snøring på hva 2.0 dreier seg om og avmystifisert det noe. Det synes for meg som om jeg har hørt om 2.0 i evigheter og jeg har tenkt at "uff, nå som jeg er i permisjon går jeg glipp at en hel masse - hjelp! hvor er hjernen min?". Første leksjon i et lite fag som heter web 2.0/AJAX anbefales om flere føler at 2.0 høres litt ullent ut. Og så begynte jeg å ønske meg et bibliotek igjen, med hjemmeside og webkatalog, så man kan leke seg litt...

Vidar har lagt en sånn fin spalte hos oss bibliotekarer i sivil fra sitt bibliotek og har blogga om å hente inn informasjon fra ulike system inn på hjemmesider. Og - kan ikke vi gjøre det samme med biblioteksystemer her hjemme også? Bibliofil har noe som heter kikkhullet og det er jo i og for seg en ganske morsom sak, viss man bare skjønner hva det er... Den har forbedringspotensiale. Jeg ser for meg at den kan hentes inn i en spalte på bibliotekets hjemmeside - gjerne også kommunens - og med mer brukervennlig visningsformat. En liste med f.eks de 3 nyeste bøkene (som oppdateres hver gang noe nytt blir lagt inn i katalogen) med visning av forsida på boka, forfatter, tittel, årstall, to linjer fra omtalen og les mer-link som går rett inn i webkatalogen og "hold av/reserver". Vips (?), så er sida mer 2.0 :-)

Så - dere andre bibliotekarer i sivil, som sitter på jobb med bibliotek og katalog tilgjengelig - ordner dere i deres respektive systemer? Jeg skal ihvertfall melde meg på 2.0-faget til høsten, så jeg har litt å drive med på si mens jeg pusler hjemme med ungen. Hurra for fjernstudier!