29.9.05

Vi kaller ham bare AnulaibaR

Fjernbloggens mest rastløse altaværing fyller år i dag! Hurra for Ole! Hammerfestbloggerne gratulerer hjertelig og jublende. Iherdig referansevirksomhet gir oss ny innsikt i Olenavnets urkilde, og heretter vil vi kalle ham AnulaibaR. Av dagens lokale vær (øsregn og vakker høstsol i raske vekslinger) slutter vi at Ole (ok, det er vanskelig å kalle sinne venner noe annet enn det man alltid har kalt dem...) har oppført seg menneskelig i året som ligger bak ham. Det er betryggende.

7.9.05

Hinsides enhver kontroll

"Vekt på forskning" heter en rapport fra Universitets- og Høgskolerådet. Der fant jeg følgende avsnitt som er kjempegøy hvis man leser det med en litt panisk skrikende stemme:

"Det finnes ikke et fullstendig register over alle vitenskapelige tidsskrifter, serier, nettsteder og utgivere. Det har vært anslått at det finnes 24000 vitenskapelige tidsskrifter i verden, men tallet har også vært satt høyere.

INGEN HAR FULL OVERSIKT!!!!!!

Det finnes internasjonale kataloger over tidsskrifter, med de har ikke troverdige opplysninger med hensyn til vitenskapelighet. Dessuten forandrer publiseringsarenaen (?) seg HELE TIDEN ved at nye kanaler kommer til mens andre opphører, og det skjer STADIG VEKK fusjoner eller navneskifter"

6.9.05

Hvordan gjøre pene ord penere

SV beskriver sine tre IKT-løft for kunnskapssamfunnet. De pene ordene om kunnskapssamfunn og globalisering og satse på forskning har vi jo hørt før, men hovedpoenget til SV er at alle trenger tilgang til det digitale samfunnet, altså tilgang til internett, til pc-er med internett. Gratis trådløse soner overalt. Og sånn. Dette er vel bare en overfladisk presentasjon, likevel synes jeg utfordringa til noen av oss bibliotekarer i sivil er klar: Ordet bibliotek er bare nevnt to ganger her. Det er, som jeg leser det, kun i forbindelse med tilgang til trådløse nett. Hva med å ruste opp bibliotekene både med maskinvare og med kompetanse og personalressurser til å vise veien inn i den digitale offentlige saksbehandlingen? Her er det bare én ting å gjøre: Vi må gjøre pene ord penere ved å øke tettheten (her vil jeg gjerne ha noen matematiske gullformler eller interessante utregninger; Ole?) av ordet bibliotek!

Soon to be..... Jeger?

Natta før min første visdomstann skulle opereres ut, drømte jeg samtlige skrekkhistorier jeg hadde hørt om leie visdomstenner, og da jeg satt meg i stolen dagen etter kunne jeg se hjerteslaga dunke gjennom den grønne duken jeg fikk over brystet. Knappe 10 minutter senere var tanna borte og jeg svevde ut av kontoret med et blidt "sees i neste uke for å ta neste". Jeg hadde ikke kjent en ting! Så mye gruing for så lite! Siden den gang har jeg ikke grua meg for så mye, som min far sier "90% av alle bekymringer er bortkasta", og jeg tror han har rett. Men - så - 10 år etter - kjenner jeg samme nervøse stemning i kroppen og i natt har jeg drømt om hegrer, rugde, spover, ammunisjon, viltlov og ettersøk og diverse andre jegerrelaterte emner. Idag er det eksamen på jegerprøven. Jeg er nervøs som jeg bare kan huske jeg var den natta før tanna skulle ut. Og til helga er det jakt. Enten går jeg med jegerboka i sekken på tur, eller så kan jeg også bære hagle over skuldra.
I og med at jeg bekymrer meg lite ellers, er jeg nå på de 10% relatert bekymring for å stryke til prøven? Uansett har jeg planer om en fin tur.