30.6.05

Vadsøkorrespondanse

Det viser seg at Vadsø er full av vakre hager og hus! Men ikke bare det: Fylt til randen av mygg! Et godt råd: Vent med Vadsøbesøket til etter juni, da er visstnok det verste unnagjort (men hei! Det er jo snart juli! Hold an enda litt til, tror jeg).

24.6.05

Von for hagen!

Til glede for Mari og andre hageinteresserte i Hammerfest melder NRK Tekst-TV i dag at handelsstanden i Hammerfest no skal jobbe meir med sørvis! NRK skriv: "Styremedlem i Handelsstanden, Hans Morten Olafson sier at de har fått en del negative tilbakemeldinger på servicen som tilbys kundene. Nå vil de plassere postkasser rundt i byen hvor kunder kan putte gode råd til næringen for hvordan de kan forbedre seg."

Ein må nesten spørje seg: har bloggen vår ukjende lesarar??

22.6.05

Nytt fjes coming up?

Iallfall coming up til nord! Cathrine blir ny biblioteksjef i Honningsvåg i høst, og jeg har invitert henne til å være medblogger. Så får vi bare se om hun hiver seg i blogginga!

Hagemonsteret

Min overraskende nye interesse for hage motarbeides av handelsnæringa. I går var jeg på hagesenteret igjen, og følte bestemt at dama der så på meg med et "åh, blir vi ikke kvitt det hagemonsteret"-blikk. Bare fordi jeg ikke er fornøyd med redskapene de har der. At det skal være så vanskelig å få tak i en rosesaks! I mellomtiden sliter min gamle rosebusk med gamle, bladløse greiner. Jeg gjør ett forsøk til på å støtte butikkene her jeg bor (dropper hagesenteret og prøver meg på to jernvarebutikker, har sett at de har endel hageredskaper), og så blir det å bestille på nett. Når busken er befridd for sine gamle torner, venter nye, ambisiøse hageprosjekter!

21.6.05

Storfint besøk (?)

Nokre dagar er meir absurde enn andre. Her står eg midt oppi ei lita (eskalerande...) krise på biblioteket. Plutseleg står det ein gjeng kjente folk der. Ordføraren har dregi med seg finansministeren og Høgre sin stortingsrepresentant til biblioteket! Eg vart litt småsveitt ja... Dei ville gjerne sjå russiskavdelinga og det amerikanske hjørnet. Det var eigentleg særs positivt - ikkje besøket i seg sjølv, men at ordføraren prioriterer biblioteket når ho vil presentere Sør-Varanger på sitt beste! Så eg er nøgd i dag, trass at eg berre ventar ei kraftig utskjelling frå Vadsø snart...

17.6.05

På harrytur?

Ein av føremonane med å bu her i grenseland (eit uttrykk som byrjar å bli utsliti...) er sjølvsagt rike høve til harryturar (endå meir utsliti)! Om ein har multivisum kan ein reise til Nikel, om ein ikkje har visum kan ein alltids reise like langt og plutseleg vera i EU! OK: turen blir ikkje så veldig harry då, det blir faktisk ein tur som inkluderer ein bibliotekekskursjon til Ivalo bibliotek i Enare kommune. Det kan ein sikkert kalle eit tynt fagleg alibi! Vil fleire vera med så heng på - ekspressen går frå Kirkenes i morgon kl. 10.00...

10.6.05

Hollywoodbibliotekaren kommer!

I bibliotekbloggen "Biblioteksrelaterat" leste jeg følgende gladnyhet:
"En unik dokumentärfilm om bibliotekarieyrket i film och verklighet är under produktion." Det blir blant annet klipp fra filmer med bibliotekarer; Lorenzo's Oil, Desk Set og The Shawshank Redemption er noen av de hyggeligere, skal vi tro hjemmesida til Hollywood Librarian

Dette blir garantert grufullt og herlig, og uansett gleder jeg meg! Legg forresten merke til de flotte fargene filmsidene har fått. De harmonerer med oss :-)


[Hollywood Librarian] ...will be the first full-length film to focus on the work and lives of librarians in the entertaining and appealing context of American movies.

8.6.05

Pragmatisme

Det er mitt hovudpoeng i katalogisering og kassering. Eg meiner: kvifor gjera det vanskeleg når du kan gjera det enkelt? Vi har tre kombinasjonsbibliotek med grunnskular. Dei har ei boksamling frå folkebiblioteket, og ei frå skulen. No skal dei på MM2 Sentraldrift alle som ein - kva gjer ein så med samlinga? Eg ser somme bibliofilbibliotek (det ordet måtte eg lesa tre gonger for å sjå om det vart stava rett...) har delt det opp i ulike katalogar, slik at ein kan søkje i kvar einskild boksamling. Her skar eg berre igjennom og innførde det saumlause biblioteket. Kvar bok sin katalogpost, der eksemplara har ulike eigarar.

Ein annan ting er at det blir lite igjen av skuleboksamlinga når kassasjonstornadoen Vidar har vori gjennom den. Og bra er det!

3.6.05

Lille vindunke på hylla der

Du som inspirerende er....
Ja, her går det unna! Utrolig god rødvin du har kjøpt, Mari. Og nå er oppslagstavla bytta ut med en folkeavstemning.
Siste ord er ikke sagt i kasseringsdebatten. Sofasittere er det verste som finnes, så bruk din stemme. Se til høyre alle sammen. Jaggu er vi flinke!

Extreme Makeover

ukassert
Inspirert av motepolitiet på hotelltv-en, og et aldri så lite glass vin, raidet vi hyllene på Loppa bibliotek. Her finnes før-og-etter-bilder hvis vi har fått til finessene: Kjør bildeshow (ha litt tålmodighet, da...)!

2.6.05

Finnmarksbibliotekaren anbefaler

Leikny i Vestfold sendte i forrige uke Baskår opp til Finnmark og satte igang noe som nå begynner å ligne på serien "Finnmarksbibliotekarer anbefaler bøker i Boktilsynet". Etter at jeg begynte, tok Hanne i Lebesby stafettpinnet (og gjorde en glimrende innsats!) og hun har nå sparket Boktilsynet videre til Gamvik og Merete. Vi gleder oss! Tune in på P2 onsdag kl. 1703 i neste uke. Eller sjekk nettradioen for å få med alle.

Merete: Lar du Herman bli her litt til før Boktilyset igjen havner i Oslo-gryta? Det er så lett å bli liggende i den og putre.

1.6.05

Forkle og skjørt

Nå diskuteres klesstilen på Biblioteknorge-lista igjen. Det gjør ikke jeg, for jeg "ser veldig bra ut (men likevel?)". Ref. rødrussens avis i Hammerfest. Så fikk jeg blogga det også :-)

Hvilken bibliotekartype er du, forresten?